Nederlands
Elo Touchtechnologieën
Interactieve Kiosken
Waarom touch voor POS?
English
Elo Touch Monitors
Why using touch for POS?
Elo Touch Technology
Français
Les technologies tactiles d'Elo
Moniteurs tactlies d'Elo
Kiosques interactifs
Bornes extérieures

Elo Touchtechnologieën

Elo TouchSystems beschikt over maar liefst 8 touchtechnologieën die allen gebruikt worden in hun gamma touchscreen monitoren. Elke technologie heeft haar specifieke kenmerken en eigenschappen. Aan de hand van een aantal criteria kan u nagaan welke touchtechnologie het best bij uw toepassing aansluit.

De markt waarin u de touchscreen monitoren wenst te gebruiken is al een belangrijk gegeven. Zo zijn de eisen die aan touchscreen monitoren worden gesteld in een industriële markt duidelijk verschillend van die in de POS, POI, medische of gaming markt.

Hierbij de acht technologieën die in touchscreen monitoren gebruikt worden.


De AccuTouch, ook wel 5-wire resistieve touchtechnologie genaamd, is één van de succesvolste Elo technologieën voor touchscreen monitoren. Deze resistieve touchtechnologie bestaat uit een polyester overlay, waardoor hij bestand is tegen water en vuil. Zo kan u rekenen op betrouwbare en nauwkeurige aanrakingen met elke stylus, zelfs met natte handen.

AT4 is net als AccuTouch een resistieve Elo touchtechnologie, met het verschil dat deze 4-wire touchscreens vooral in kleinere afmetingen tot hun recht komen. U vindt deze touchscreen vooral terug in pocket PC's, GPS systemen, domotica en licht industriële toepassingen.

IntelliTouch is een technologie voor touchscreen monitoren die uitermate geschikt is voor gebruik in publieke toepassingen. IntelliTouch, bestaat uit een glazen paneel met aan de zijkanten reflectoren, ingebouwde zenders en ontvangers. Deze zetten een elektrisch signaal om in geluidsgolven die over het scherm worden geleid. Wanneer men het touchscreen met de vinger aanraakt, zullen op die plaats de geluidsgolven geabsorbeerd worden en zal de intelligente controller dit herkennen als een touch. De uitzonderlijke helderheid en duurzaamheid van deze touchtechnologie, maakt hem bijzonder populair, maar hij kan uitsluitend met een zacht voorwerp bediend worden.

SecureTouch werkt volgens hetzelfde principe als IntelliTouch, maar bestaat uit een dikke geharde glasplaat. Deze vandaalbestendige technologie is dus ideaal voor druk bezochte plaatsen of ruimtes waar geen toezicht is, bijvoorbeeld voor selfbanking, betaalautomaten of musea.

iTouch tenslotte is de derde variant van de "surface wave" familie. De touchscreen sensoren worden rechtstreeks op de bestaande beeldbuis van de CRT monitoren aangebracht. Op die manier blijft de beeldkwaliteit, kleuren en contrast 100% behouden. Een bijkomend voordeel is de aantrekkelijke prijs van deze touchscreen monitoren.

CarrollTouch combineert een aantal voordelen van zowel AccuTouch als IntelliTouch. Deze geperfectioneerde touchtechnologie werkt op basis van infrarood signalen die bij aanraking onderbroken worden. Dit garandeert een accurate en snelle werking onder vrijwel alle omstandigheden. Ook buiten of in omgevingen waar vandalisme kan voorkomen, levert CarrollTouch perfecte resultaten.

Projected Capacitive maakt dat een winkelvitrine kan functioneren als touchscreen. Ook outdoor en in risicovolle omgevingen kent Projected Capacitive zijn voordelen. De Projected Capacitive technologie laat toe om aanrakingen te detecteren door glas. Een touchmonitor met Projected Capacative technologie laat zich installeren achter een raam of inbouwen in een winkeltoonbank of meubel.

De achtste technologie die Elo TouchSystems in het gamma heeft opgenomen is Surface Capacitive. Bij deze touchtechnologie wordt vanuit de vier hoeken van de monitoren een spanningsveld gecreëerd. Waar het touchscreen wordt aangeraakt, verstoort men het spanningsveld en de bijhorende controller bepaalt zo de coördinaten van de aanraking. Mogelijke markten voor Surface Capacitive zijn voornamelijk Point of Information en gaming.


Voor meer informatie: info@dobit.com

 
 
 
© DoBiT N.V. Disclaimer